Pisna predstavitev delodajalcu

Ko kot študent opravljate svoje zadnje izpite na fakulteti, je skrajni čas, da razvijate zavedanje, da se prehod iz izobraževanja v sfero zaposlitve ne bo zgodil čez noč. Iskanje prve zaposlitve pogosto ni enostavna naloga, zato je pametno, da se tega pravočasno zaveste in ste že tekom študija aktivni v več pogledih (pri obštudijskih aktivnostih, mreženjskih dogodkih s potencialnimi delodajalci in tudi z udeležbo na delavnicah).


Vse dejavnosti, ki jih opravljate, si beležite. Zraven ne pozabite pripisati organizacije oziroma podjetja in časovnega obdobja. Zadeve lahko sproti in preprosto vnašate v svoj Linkedin profil, od koder si lahko tudi izvozite življenjepis in ga uporabljate.


Ko zaključite s študijem in se niste predhodno dogovorili, da boste kje nadaljevali s sodelovanjem, je potrebno pripraviti seznam organizacij, kjer bi radi delali in pripraviti življenjepis ter motivacijsko pismo. Pri tem vam lahko pomagamo karierni svetovalci, ki vam svetujemo tudi pri pripravi življenjepisa glede na državo in namen. Potencialnim delodajalcem se lahko predstavite tudi s kariernim portfoliom.