Podjetništvo

Se vaše želje in sanje dotikajo podjetniškega sveta, želite uresničiti poslovno priložnost, imeti nadzor nad lastnim življenjem? Razvijate (novo) idejo in v vas tli potreba po dosežkih? Potem ste iz pravega testa za podjetnika! Ravno za vas tekom celega leta organiziramo aktivnosti za pridobitev praktičnih znanj, veščin, zavedanj in kompetenc, ki jih potrebujete za življenje in delo v sodobnem poslovnem in podjetniškem okolju.


V kolikor želite razviti svoj podjetniški potencial, ste motivirani za učenje, predvsem za sprejemanje tistih informacij in veščin, ki jih potrebujete za uresničitev svoje vizije, vabljeni na naše dogodke in delavnice.


  • Delavnice potekajo na posameznih članicah tekom celega leta. Delavnice, ki so komunikacijske, strokovne in veščinske, spodbujajo podjetniško in inovativno razmišljanje ter služijo neposrednemu prenosu vaših idej v prakso.
    Za več informacij se obrnite na kariernega svetovalca na svoji fakulteti in akademiji.


  • Podjetniški tabor je sklop delavnic (komunikacijskih, strokovnih in veščinskih) za razvijanje podjetniških idej oziroma pridobivanje spretnosti, potrebnih za preboj na podjetniški trg. Na Podjetniškem taboru se boste naučili predvsem tistih znanj in veščin, ki vam bodo pomagala izkoristiti vaš naravni potencial in oplemeniti vaše obstoječe podjetniške ideje. Na njem boste izvedeli tudi odgovore na vprašanja finančnih in pravnih zadev pri odprtju svojega podjetja ter kako kreirati uspešen poslovni model podjetja. Podjetniški tabor se predvidoma izvede konec meseca maja. O natančnem programu, poteku in možnosti prijav boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani.
    Za več informacij se obrnite na karierno svetovalko Lidijo Baloh, lidija.baloh@ef.uni-lj.si.


  • 3P: Pripravljeni na podjetniško pot? Z dogodkom spodbujamo mlade (predvsem študente) k raziskovanju svojih podjetniških potencialov, predstavljamo primere dobrih praks ter podporne skupine/organizacije, ki so na voljo posameznikom, ko vstopajo na podjetniško pot ali o vstopu šele razmišljajo. Na zadnjem 3P-u, ki je potekal 7. 3. 2017, smo predstavili tudi proces učinkovitega mreženja, ki so ga študenti lahko preizkusili v praksi.
    Dodatne informacije ali predlogi: lidija.baloh@ef.uni-lj.si ali klemen.marincic@uni-lj.si.


  • Podjetnik bom! Kariero si lahko ustvarite tudi sami. Lahko realizirate lastno podjetniško idejo ali se pridružite ekipi mladih podjetnikov. V Sloveniji je dobro razvito podporno okolje, kjer se lahko pozanimate o priložnostih v podjetništvu oziroma pričnete razvijati svoje idejo. Študenti UL se lahko vključite v Ljubljanski univerzitetni inkubator, ki podjetnikom in vsem, ki si to želite postati, pomaga, da preizkusite svoje ideje v gospodarstvu. Nudijo vam mentorstvo, podjetniške delavnice in spletno izobraževanje. Številne podjetniške inkubatorje in podporna okolja lahko najdete na spletu in se z njimi povežete pri razvoju svoje podjetniške poti.