Zaposlitveni razgovor

Nekaj napotkov, kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor


Foto: Željko Stevanić, IFP

Zaposlitveni razgovor lahko opredelimo kot pogovor z dvema ali več osebami, katerim iskalec zaposlitve/kandidat za zaposlitev predstavi svoja znanja, sposobnosti, osebnostne lastnosti, kompetence, spretnosti in stališča, ki so potrebna za določeno delo. Velja za eno izmed najbolj uporabnih orodij za ovrednotenje kandidatov za delovno mesto.


Razgovor v največ primerih poteka osebno, lahko tudi po telefonu ali preko interneta, enkrat ali v več krogih, individualno ali skupinsko. Najpogostejši so individualni razgovori, na katerih so poleg kandidata prisotni ena ali več oseb. Razgovori v več krogih potekajo tedaj, ko je ustreznih kandidatov veliko, ali ko je delo še posebej zahtevno.


Nekateri poklici imajo posebne vrste "razgovor"; za umetnike je to, na primer avdicija, pri kateri je poudarek na umetniškem izražanju posameznika. Za umetniške poklice je značilno, da kandidati prinesejo na razgovor tudi svoj portfolio.


Pred razgovorom

1. Pred samim razgovorom je pomembno, da se na razgovor pripravite ter da proučite potencialnega delodajalca; na primer, s čim se ukvarjajo v podjetju ali organizaciji, kakšni sta njihova vizija in poslanstvo, kakšna je kultura podjetja, približno koliko ljudi je zaposlenih, kakšen je njihov položaj na trgu, kakšno je njihovo finančno stanje ipd.


2. Razmislite, kako se boste predstavili in kaj lahko vi ponudite podjetju. Priporočljivo je tudi, da s prijateljem ali kolegom izpeljete simulacijo zaposlitvenega razgovora. Vadite zaposlitveni razgovor tudi tako, da imate opazovalca, ki vas med vajo opazuje, ali da se med vajo posnamete.


3. Pozanimajte se o kulturi oblačenja v podjetju. Če niste povsem prepričani, je bolje, da se oblečete bolj konzervativno. Ne izbirajte vpadljivih, prekratkih ali preozkih oblačil. Naličite in odišavite se diskretno, ne eksperimentirajte. Tudi nakit naj ne bo preveč vpadljiv.


4. Zavedajte se, da se tudi delodajalec pripravi na razgovor in se vnaprej pozanima o vas. Lahko vas preveri pri predhodnem delodajalcu ali pri osebi, ki ste jo navedli kot referenco. Vse bolj pa se delodajalci poslužujejo tudi spletnih brskalnikov ali družbenih omrežij (npr. LinkedIn, Facebook, Twitter). Zato pazite, kaj objavljate, saj si lahko na ta način delodajalec že predhodno ustvari mnenje o vas, ki ga je kasneje težko spremeniti.


Na razgovoru

Na razgovor ne pridite ne prezgodaj ne prepozno; 5  minut prej, kot piše na vabilu, bo ravno prav. Če pa se vam zgodi kaj nepredvidenega, obvestite osebo, ki je navedena kot kontaktna oseba na vabilu za razgovor in se opravičite za zamudo oziroma se dogovorite za nov termin.


Na razgovoru poskusite obvladati tremo. Delujte samozavestno, a ne pretiravajte. Govorite jasno in razločno, bodite spoštljivi in se pri odgovorih držite prave mere: izogibajte se tako dolgim razlagam kot tudi enozložnim odgovorom. Uporabljajte zborni pogovorni jezik in se izogibajte slengu ali pretiranemu poudarjanju narečja. Osredotočite se na zastavljeno vprašanje. Ne hvalite se preveč, pa tudi preskromni ne bodite. Poskrbite za lepo držo, ko sedite na stolu, tudi če je pred vami miza. Rok ne skrivajte pod mizo.


Osredotočite se predvsem na to, da se predstavite kot oseba, ki bo podjetju prinesla novo dodano vrednost.