Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

30.11.2020

Zaposlitveni razgovor

Zaposlitveni razgovor lahko opredelimo kot pogovor z dvema ali več osebami, katerim iskalec zaposlitve/kandidat  za zaposlitev predstavi svoja znanja, sposobnosti, osebnostne lastnosti, kompetence, spretnosti in stališča, ki so potrebna za določeno delo, na drugi strani pa spraševalec/potencialni delodajalec ocenjuje kandidatovo ustreznost za zaposlitev pri njih. Velja za eno izmed najbolj uporabnih orodij za ovrednotenje kandidatov za delovno mesto.

Razgovor v največ primerih poteka osebno, lahko tudi po telefonu ali preko spleta, enkrat ali v več krogih, individualno ali skupinsko. Najpogostejši so individualni razgovori. Kandidata lahko sprašuje več ljudi. Običajno potekajo v več krogih, kjer poglobljeno preverjajo kandidate.

Nekateri poklici imajo posebne vrste "razgovor". Za umetnike je to avdicija, pri kateri je poudarek na umetniškem izražanju posameznika. Za umetniške poklice je značilno, da kandidati prinesejo na razgovor tudi svoj portfolio.

career-3536331_1920

Pred razgovorom

1. Vzemite si čas in dobro spoznajte organizacijo, ki vas vabi na razgovor

Pred samim razgovorom je pomembno, da se na razgovor pripravite in dobro spoznate potencialnega delodajalca. Na primer: s čim se ukvarjajo v organizaciji, kakšni sta njihova vizija in poslanstvo, kakšna je kultura, koliko ljudi je zaposlenih, kakšen je njihov položaj na trgu, kakšno je njihovo finančno stanje ipd. V primeru, da ste vabljeni na razgovor na podlagi prijave na razpisano delovno mesto, si še enkrat preberite zahteve v oglasu in vašo predstavitev delodajalcu (spremno pismo in CV).

2. Vadite razgovor

Razmislite, kako se boste predstavili, kaj boste povedali o sebi in kaj lahko vi ponudite organizaciji. Pogosto vas vprašajo: »Zakaj ravno vi? Kaj lahko vi doprinesete organizaciji? V čem ste drugačni od drugih kandidatov?« S prijateljem ali kolegom lahko simulirate zaposlitveni razgovor. Pripravite pa se lahko tudi z našo pomočjo, in sicer tako, da se naročite na svetovanje h kariernemu svetovalcu. Preizkusite se v vlogi kandidata in v vlogi kadrovika. Zna biti zanimivo, morda zabavno, a vsekakor zelo učinkovito in koristno. Vadite lahko tudi tako, da imate opazovalca, torej osebo, ki vas med vajo opazuje, vam lahko da po zaključku povratno sporočilo/informacijo ali vas med vajo posname. Zelo koristno!

3. Oblecite se delovnemu okolju in mestu primerno

Pozanimajte se o kulturi oblačenja v organizaciji. Če niste povsem prepričani, je bolje, da se oblečete bolj »konzervativno«. Ne izbirajte vpadljivih, prekratkih ali preozkih oblačil. Diskretno se naličite in odišavite. Ne eksperimentirajte. Tudi nakit naj ne bo preveč vpadljiv. Če kandirate za delovno mesto direktorja, se oblecite kot direktor, če pa kandidirate za delovno mesto programerja, pa vsekakor ni potrebno, da greste na razgovor v obleki in kravati. Tisti, ki iščete bolj kreativne poklice, se lahko oblečete temu primerno.

4. Preverite in po potrebi posodobite svojo spletno pojavnost, ažurirajte reference

Zavedajte se, da se tudi delodajalec pripravi na razgovor in se vnaprej pozanima o vas. Lahko vas preveri pri predhodnem delodajalcu ali pri osebi, ki ste jo navedli kot referenco. Vsekakor pa se delodajalci poslužujejo tudi spletnih brskalnikov ali družbenih omrežij (npr. LinkedIn, Facebook, Twitter). Zato pazite, kaj objavljate, saj si lahko na ta način delodajalec že predhodno ustvari mnenje o vas, ki ga je kasneje težko spremeniti.

5. Bodite točni

Na razgovor ne pridite ne prezgodaj ne prepozno; 5 minut prej, kot piše na vabilu, bo ravno prav. Izklopite telefon. Če pa se vam zgodi kaj nepredvidenega, obvestite osebo, ki je navedena kot kontaktna oseba na vabilu za razgovor in se opravičite za zamudo oziroma se dogovorite za nov termin.

6. Imate v stresnih situacijah tremo?

Poskusite jo premagati na način, da že pred razgovorom uporabite katero od tehnik sproščanja. Več informacij o tehnikah si lahko preberete v video gradivu v naši e-učilnici.

Na razgovoru

1. Govorica telesa

Na razgovoru poskusite obvladati tremo. Delujte samozavestno in sproščeno, a ne pretiravajte. Bodite pozorni na suveren stisk roke ob srečanju s sogovorniki. Ohranjajte očesni kontakt z vsemi sogovorniki. Poskrbite za lepo držo, ko sedite na stolu, tudi če je pred vami miza. Rok ne skrivajte pod mizo.

2. Komunikacija

Govorite jasno in razločno. Bodite spoštljivi in se pri odgovorih držite prave mere: izogibajte se tako dolgim razlagam kot tudi enozložnim odgovorom. Osredotočite se na zastavljeno vprašanje. Ne hvalite se preveč, pa tudi preskromni ne bodite.Osredotočite se predvsem na to, da se predstavite kot oseba, ki bo delodajalcu prinesla novo dodano vrednost.

3. Psihometrična testiranja in dodatna preverjanja znanja

Med selekcijskim postopkom vas lahko povabijo tudi na psihometrično testiranje, k izpolnjevanju kadrovskega vprašalnika ali vam dajo v reševanje nalogo, s katero preverjajo vaše sposobnosti.

4. Ne pozabite

Ob koncu razgovora tudi vi postavite vprašanje potencialnemu delodajalcu in tako izkažite zanimanje za potencialno delovno mesto. Ne sprašujte takoj po plačah in bonitetah, ki jih nudijo. Seveda lahko vprašate tudi o tem, a pomembno je kako vprašate. Naj bo vljudno in kot rečeno, naj ne bo to vaše čisto prvo vprašanje.

Po razgovoru

Ocenite potek razgovora. Zapišite svoje vtise iz razgovora: kaj je bilo dobro in kaj bi lahko bilo še boljše? Kakšna vprašanja so vam postavili in s kom ste vstopili v stik? Ocena vam lahko služi za morebitni novi krog razgovora ali boljšo predstavitev v prihodnje. In če ste bili zelo navdušeni, seveda lahko to izrazite z zahvalnim pismom potencialnemu delodajalcu. Naj bo to kratko, vljudno in konkretno. V njem lahko še enkrat poudarite svoje dobre lastnosti, potenciale oz. vaše prednosti, ki bi doprinesle koristi organizaciji.