Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

02.12.2020

Pisna predstavitev delodajalcu

Pripravili: mag. Tina Kozic Kolšek in Andreja Jurček

Na Univerzi v Ljubljani se lahko v času študija vključujete v različne obštudijske dejavnosti, praktično usposabljanje, se povezujete s potencialnimi delodajalci in pridobivate dodatna strokovna znanja ter izkušnje. Veliko delovnih izkušenj lahko pridobite tudi s študentskim delom. Vse to prispeva k vaši boljši zaposljivosti, ampak le, če se znamo ustrezno predstaviti. Zato vam bomo v nadaljevanju prispevka predstavili nekaj priporočil za pisno predstavitev potencialnim delodajalcem.

Svetujemo vam, da si oblikujete svojo pisno predstavitev delodajalcu čimprej oz. najbolje že med študijem.

report-3183779_1920

Vsebina, slog in oblika predstavitve lahko pomembno vplivajo na delodajalčev prvi vtis, zato jim je potrebno nameniti posebno pozornost in čas. Pozitiven vtis lahko ustvarite s korektno predstavitvijo, ki nagovarja naslovnika in sledi poslovni komunikaciji

Delodajalci najpogosteje zahtevajo življenjepis oziroma CV, zelo pogosto se uporablja tudi motivacijsko pismo. Med vedno bolj priljubljenimi in priporočljivimi načini predstavitve pa sta profil na LinkedInu in karierni portfelj (lahko predstavljen tudi samo na spletni strani). V posamezne oblike predstavitve se lahko poglobite na zgoraj navedenih povezavah.

Ne glede na to, za katero obliko pisne predstavitve se boste odločili, vam svetujemo, da pri pripravi pisnih predstavitev upoštevate sledeče smernice:

  • Uporabite primerno raven jezika.
  • Navajate samo resnične podatke.
  • Bodite jasni in konkretni.
  • Imejte v mislih, da delodajalci v povprečju posamezni prijavi namenijo dvajset sekund svojega časa.
  • Upoštevajte slovnična pravila in pravopis. Morebitne napake v dokumentu preusmerjajo pozornost bralca z vsebine na napake. Zato v urejevalniku besedil vključite pregled črkovanja in slovnice.

Za nasvete in pomoč ter za povratno informacijo o pripravljenih pisnih predstavitvah se lahko obrnete na karierne svetovalce.

Lepo vabljeni tudi na kakšno izmed delavnic, ki jih na to temo za vas organiziramo in izvajamo v Kariernem centru Univerze v Ljubljani.