Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

23.09.2021

Pogosta vprašanja glede POPR-a

popr_pasica_s tekstom

1) Kako se registriram v POPR?

Spodaj najdete navodila za različne skupine. Preberite si jih in se poskusite registrirati. V primeru težav nas kontaktirajte na popr@uni-lj.si.

2) V katero skupino spadam? Znotraj katere skupine naj se prijavim?

POPR ponuja vpis znotraj različnih skupin. Če ne veste, v katero skupino spadate, si oglejte spodnja vodila. Če še vedno niste prepričani, na glede ustrezne izbire skupine kontaktirajte na popr@uni-lj.si.

Študenti / Students: trenutno vpisani študenti na UL s statusom

Izmenjalni študenti / Exchange students: tujim izmenjalni študenti, ki določen čas opravljajo nekatere študijske obveznosti na Univerzi v Ljubljani v okviru programa Erasmus+ ali drugih programov in sporazumov in lahko koristijo storitve Univerze v Ljubljani.

Študenti UL brez statusa / Other students: študenti UL, ki so trenutno brez statusa, študenti drugih univerz, tuji študenti, ki niso vpisani na UL

Alumni: osebe, ki so zaključile študij na UL

Zaposleni: osebe, ki so zaposlene na UL

Dijaki / Prospective students: dijaki, ki jih zanima študij na UL in bi radi izvedeli več o programih

Ostali / Others: svetovalni delavci na srednjih šolah in gimnazijah, drugi strokovni in svetovalni delavci

3) Kaj je digitalna UL identiteta, s katero se moram vpisati v POPR?

Digitalno UL identiteto prejmete, ko se vpišete na UL. Digitalna identiteta je sestavljena iz uporabniškega imena in gesla. Uporabniško ime je zapisano v tej obliki jn1234@student.uni-lj.si.

4) Sem študent_ka UL in se poskušam vpisati s svojo digitalno identiteto. Sistem mi javlja, da je uporabniško ime in/ali geslo napačno. Kaj naj storim?

Nekatere fakultete pri prehodu študentov iz prve na drugo (ali na tretjo) stopnjo študentom zamenjajo digitalno identiteto. S staro identiteto lahko še vedno dostopate do VIS-a in podobnega, ne boste pa uspeli priti v POPR. Če niste prepričani, če se vpisujete s pravo identiteto, lahko to preverite tule.

Na tem mestu prav tako lahko prevzamete svojo digitalno UL identiteto, če je še niste. Enako lahko na istem mestu spremenite geslo vaše digitalne UL identitete, če ste ga pozabili.

5) Prijavil_a sem se na dogodek preko POPR-a. Dogodek poteka online. Kje najdem povezavo do dogodka?

Povezavo do dogodka prejmete dvakrat na vaš e-naslov. Prvič jo prejmete ob potrditvi prijave, drugič pa z opomnikom na dogodek. Sporočila pridejo na e-naslov, ki je kot vaš kontaktni naslov naveden v POPR-u. Če ga niste nič spreminjali, je avtomatično prenesen kot vaš univerzitetni e-naslov. Če vam ne ustreza, ga lahko spremenite v svojem profilu.

6) Ne prejemam e-mailov. Kje lahko zamenjam svoj e-naslov?

Svoj e-naslov lahko zamenjate v svojem profilu v POPR-u.

7) Rad_a bi se prijavil_a na dogodek, ampak so prijave že zaprte. Kaj lahko storim?

Prijave za nekatere dogodke se zaprejo do 24 ur pred dogodkom. Če se želite dogodka udeležiti, nam pišite ali preko sporočila v POPR-u ali na mail popr@uni-lj.si.