Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

30.09.2021

Jesenska šola za dijake

Dijaki in dijakinje, je pred vami odločitev o tem, kateri študij boste izbrali? Oklevate med več možnostmi, pa ne veste, kako se odločiti? Se vam porajajo vprašanja glede vpisnega postopka?

Odlična odskočna deska za lažjo izbiro študija je Jesenska šola za dijake v organizaciji Univerze v Ljubljani. Z različnimi orodji boste spoznavali svoje interese in lastnosti ter raziskovali, kako se sploh odločiti za študij glede na negotove razmere v prihodnosti. Slišali boste, katere vrste študijskih programov obstajajo in kakšno izobrazbo z njimi pridobite po zaključku študija ter napotke iz prve roke o vpisnem postopku, da se boste lahko ognili najpogostejšim napakam pri vpisu.

Delavnice vam bodo na voljo od doma preko spleta.

 

Udeležite se delavnic:

  • PRED ŠTUDIJEM O ŠTUDIJU

Sobota, 16. oktober 2021, 9.30–10.3

Preden se vpišete na študij, si je dobro ustvariti okvir, v kaj se podajate in med čim lahko zbirate. Kakšna je razlika med univerzitetnimi, visokošolskimi in višješolskimi programi? Kaj so to enoviti magistrski študiji in kakšne stopnje izobrazbe lahko pridobim po končanem študiju? Kako se odločiti ne samo za vsebinsko ustrezen, temveč tudi kakovosten študij? Zakaj je povezovanje znanj zaželeno in kako vas UL lahko podpre vaši poti interdisciplinarnosti?
Prijavite se preko POPRa>

 

  • KAM NAPREJ? MOJA KARIERNA IZBIRA: Univerza v Ljubljani

Sobota, 16. oktober 2021, 11.00–12.30

Ko je za nami srednja šola, ko imamo pod streho maturo, splošno ali poklicno, je čas za razmislek, kam in kako naprej.  Študij, delo ali morda prosto/sabbatics leto? Vse možnosti so v igri in odločitev za eno od njih ni – vedno – vnaprej določena in nikakor ne preprosta. Na sprejem dokončne odločitve vpliva veliko stvari, pomembno vlogo pa igrajo tudi naslednja dejstva:

  • da se trg dela tako hitro spreminja, da ne vemo prav dobro, kaj vse in na kakšne načine bo potekala naša profesionalna kariera,
  • da Univerza ni poklicna šola, ki pelje v en in edini vseživljenjski poklic in
  • da je igra pri uspehu študija zelo veliko vlogo naša motivacija, ki pa se v glavnem napaja s pozitivno izkušnjo in našim uspehom pri študiju.

Torej, pri izbiri študija morajo igrati ključno vlogo vaši interesi, sposobnosti, ambicije, motivacija in tudi veselje.
Prijavite se preko POPR-a>

 

  • RAZIŠČI SVOJE INTERESE (Hollandov test in pogovor o interesih)

Sobota, 16. oktober 2021, 13.00–14.30

Ne veste, kateri študij izbrati in kakšno delo si sploh želite opravljati v prihodnosti? Na delavnici boste preko reševanja Hollandovega testa poklicnih interesov (SDS) raziskovali, kateri so vaši interesi, v katerega izmed šestih tipov ljudi se uvrščate in v kakšnem poklicu bi lahko bili uspešni. Interesi so tiste stvari, dejavnosti, ki nas zanimajo, pritegnejo, za katere si z veseljem vzamemo čas in v katerih najdemo zadovoljstvo. Če svoje interese poznamo, lažje ugotovimo, kateri študij in katera področja dela se z njimi ujemajo, ter se tako tudi lažje odločamo glede študija in zaposlitve.
Prijavite se preko POPR-a>

 

  • KAKO SE NAJBOLJ UČINKOVITO OGNITI STRESU IN NAPAKAM PRI VPISU NA ŠTUDIJ? NAPOTKI IZ PRVE ROKE

Sreda, 20. oktober 2021, 13.30–14.30

Vsak, ki si želi študirati, se bo moral vpisati na študij. Zato vam bomo predstavili vpisni postopek, seznanili sem boste z računanjem točk, kaj so možne alternative, če so visoke omejitve, spoznali boste trende vpisa, ter katere so najpogostejše napake dijakov pri vpisu, vzeli pa si bomo čas tudi za vaša vprašanja.
Prijavite se preko POPR-a>

 

  • KATERI ŠTUDIJ NAJ IZBEREM, ČE NE VEM, KAJ BOM DELAL V PRIHODNOSTI?

Torek, 26. oktober 2021, 10.00–12.00

Danes zahteva izbira študija prav poseben in drugačen razmislek. Če si izberemo študij z namenom opravljanja povsem konkretnega poklica, se nam lahko ob koncu študija zgodi, da našega poklica ne bo več. Živimo v času velikih sprememb, ki prav posebej posegajo na trg dela in se kažejo tudi tako, da se poklici, kot jih poznamo, radikalno spreminjajo, eni celo izginjajo in nastajajo novi, o katerih pravzaprav še ne vemo veliko. Kako v tako nepreglednih razmerah sprejeti odgovorno odločitev in izbrati »pravi« študij, ki nam bo zagotavljal ustvarjalno prihodnost?
Prijavite se preko POPR-a>

 

  • SPOZNAJ SE - IZKORISTI SVOJE POTENCIALE

Sreda, 27. oktober 2021, 10.00–12.00

Pravimo, da sami sebe najbolje poznamo. Pa se res? Z različnimi orodji bomo odkrivali svoje lastnosti, spoznavali naš temperament ter ugotavljali, s katero barvo oziroma filtrom gledamo na svet in okolico. Vse to z namenom, da zvemo več o samem sebi, kar nam bo v pomoč pri naših tako preprostih kot tudi zahtevnih odločitvah.
Prijavite se preko POPR-a>

 

  • Z JASNIMI CILJI NA PRAVO POT

Četrtek, 28. oktober 2021, 10.00–12.00

Na delavnici si bomo skozi uveljavljeno tehniko uspešnega coachinga postavili cilje in identificirali načine za dosego le teh. Udeležencem delavnice bomo v podporo tudi tekom uresničevanja zastavljenih ciljev, ki bodo sledili v naslednjih mesecih.
Prijavite se preko POPR-a>


PRIJAVA
Za prijavo se registirajte v portal POPR (potrditev registracije traja povrečno 1 dan) in nato poiščete delavnice ter se nanje prijavite.
Imate težave pri registraciji v POPR? Poglej si video.

 

INFORMACIJE

Andreja Jurček,   030 641 644
Klemen Marinčič,   030 641 657