Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

11.08.2022

Novost pri Rektorjevi nagradi za naj inovacijo UL

Univerza v Ljubljani znova išče najboljše inovacije!

Rektorjeva nagrada je tradicionalno tekmovanje, ki ga organizirata Univerza v Ljubljani (UL) in Ljubljanski univerzitetni inkubator(LUI). Letošnja novost je, da smo dvema kategorijama dodali še tretjo. Pod okrilje Rektorjeve nagrade se namreč seli lani pilotno izveden HUD razpis. Rok za prijavo na razpis za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo je 18. september 2022 do 23.59 ure.

Tri kategorije

  • Študentke, študenti, alumne, alumni, za katere velja, da od zaključka študija do datume prijave ni minilo več kot dve leti. PRIJAVA INOVACIJE
  • Zaposlene/zaposleni, raziskovalke/raziskovalci in pedagoške delavke/delavci UL lahko na tekmovanje prijavijo inovacije, za katere velja, da je predstavljena inovacija v lasti UL oz. v vsaj 50 % (če sta solastnici/solastnika dva) oz. v vsaj 30 % (če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij). PRIJAVA INOVACIJE
  • NOVO Družbene inovacije – ta kategorija je namenjena izključno študentkam in študentom 1. in 2. stopnje, ki želijo s svojo inovacijo rešiti katerega od perečih družbenih problemov. Lani pilotno izveden HUD razpis se torej seli pod okrilje Rektorjeve nagrade za naj inovacijo. PRIJAVA INOVACIJE

 

Zakaj se prijaviti?

  • NAGRADNI SKLAD 18.000 € (6.000 € za posamezno kategorijo). 
  • Tekmovali boste v eni od treh kategoriji. Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič bo zmagovalcu vsake kategorije podelil nagrado 3.000 €, drugo uvrščenemu 2.000 € in tretjemu 1.000 €.
  • DELAVNICE oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter nastopanja in predstavitve vaše ideje pred komisijo (pitching).
  • CENA komercialnega potenciala ideje. Najboljše/najboljši boste imeli možnost vstopiti v program LUI, kjer vam bomo pomagali pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitork/investitorjev in gospodarstvenic/gospodarstvenikov.

Več informacij