Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

07.02.2023

Odprte so prijave za plačano pripravništvo v tujini!

Odprta sta razpisa za plačano pripravništvo v Evropskem patentnem uradu in Uradu EU za intelektualno lastnino.

Univerza v Ljubljani po prejetih prijavah za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatk/kandidatov. Vabljeni, da preverite pogoje in se prijavite! 

Rok za prijavo za oba razpisa je 24. 2. 2023.

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk/kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO) v Münchnu (Nemčija)

Po izboru EPO kot ustrezna štejejo sledeča področja:
- humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, družboslovna informatika, kadrovski management ipd.
- naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, telekomunikacije, računalništvo in informatika, biologija, živilska tehnologija, mikrobiologija, biotehnologija, farmacija, genetika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.
Preverite razpis za EPO>>

 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk in kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) v Alicanteju (Španija)

Kot ustrezna študijska področja za EUIPO štejejo: pravo (predvsem pravo intelektualne lastnine), upravljanje intelektualne lastnine (tudi industrijsko oblikovanje), intelektualna lastnina in upravljanje znanja (raziskovanje intelektualne lastnine, spletno izobraževanje), politologija in mednarodni odnosi, jezikoslovje, ekonomija in poslovna administracija, informacijska tehnologija, komunikologija in vizualno oblikovanje, inženirske vede, arhitektura, gradbeništvo, logistika.
Preverite razpis za EUIPO>>

 

Če vas zanima pripravništvo v Evropskem patentnem uradu, vas vabimo na spletno predstavitev, ki bo potekala v  torek, 21. 2. 2023, ob 15.00. Svojo izkušnjo bodo z vami delili tudi aktualni pripravniki in pripravnice z UL ter udeleženka programa Young Professionals.

Prijavite se v POPR-u>>