Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

27.03.2023

Iščemo žive knjige

Naša življenja zaznamujejo nešteta srečanja z ljudmi. Skozi njihove pripovedi in življenja spoznavamo nove svetove, hkrati pa v njih skušamo najti sebe. Pogovori nam odpirajo nova obzorja, nove teme in nam ponujajo možnost, da s sogovornikom najdemo tiste skupne točke, ki se lahko kažejo v skupnih zanimanjih, idejah ali pa v povsem nečem tretjem.

Način, ki nam omogoča taka srečanja je tudi živa knjižnica. Ali ste že slišali zanjo? Živa knjižnica je sredstvo, s katerim prek metode aktivnega dialoga ozaveščamo in izobražujemo o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Metoda žive knjižnice sooči bralca/bralko s ponotranjenimi predsodki in stereotipnimi predstavami ter ponuja konkretno možnost se v živo srečati z lastnim stereotipom. Knjige v živi knjižnici so namreč prostovoljci, predstavnice in predstavniki različnih manjšin, ranljivih skupin oziroma vsi, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in ki so pripravljeni govoriti o svoji izkušnji ter jo deliti z obiskovalkami in obiskovalci knjižnice.

V ta namen iščemo osebe, ki bi v živi knjižnici sodelovale kot žive knjige, tj. da bi pripovedovale o neki svoji izkušnji, zgodbi ipd. Še posebej bi si želeli vključiti zgodbe iz študentskih vrst (ne pa izključno in nujno). Zanimajo nas različne zgodbe: npr. če ste imeli težave v duševnem zdravju, ste študent s posebnimi potrebami, usklajujete študij in družino, ste del LGBTQI+ skupnosti, morate ob študiju skrbeti za mlajše družinske člane ali starše … Živa knjižnica bo potekala v sredo, 10. maja 2023, med 17.00 in 19.30 v Rožni dolini, na zelenici med študentskimi domovi.

V kolikor vas je vabilo nagovorilo, vas prosimo, da izpolnete prijavnico ali pa nam pišite na e-naslov  za več informacij.

Prijave zbiramo do 17. aprila 2023.

Vabljeni!

ULKC23_zivaknj-poziv_1920x1080