Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

01.03.2021

Zavod Kersnikova: Usposabljanje za bodoče mentorje

SOUSTVARJAJMO PRIHODNOST!

kersnikova
Na Kersnikovi vabijo k usposabljanju za bodoče mentorice/je, raziskovalke/ce in ustvarjalke/ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. 

Če te zanima sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo in ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti, če se želiš spoznati z novimi področji sodobne umetniške in znanstvene produkcije in predvsem, če želiš svoje znanje deliti z drugimi, je Kersnikova pravi kraj zate. 

Vključiš se lahko v različne dejavnosti, ki hekajo različne tehnologije. Skozi predavanja in praktične delavnice se boš svoje znanje naučil/a deliti po principih neformalnega izobraževanja, usvojil/a boš praktična znanja in uporabo raznovrstnih tehnologij kot so 3D tiskalniki, laserski rezalnik, CNC. V našem laboratoriju za umetniško raziskovanje živih sistemov lahko eksperimentiraš z živimi materiali ali pa sodeluješpri nastajanju in pripravi umetniških del, ki bodo razstavljena v Galeriji Kapelica. 

Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirov in v igrivem ustvarjanju; v spodbujanju vznemirljivih situacij, v katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galeriji za sodobne raziskovalne umetnosti. Naše poslanstvo je tudi, da s svojimi dejavnostmi spodbujamo javne razprave in senzibiliziramo družbo za priložnosti in nevarnosti, ki lahko obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

KDO?

Matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KDAJ & KJE?

Srečali se bomo v sredo, 10. 3. 2021, ob 17.00 uri v prostorih Zavod Kersnikova na Likozarjevi 1. V primeru sprememb zaradi omejitev v zvezi s stanjem covid-19 bomo poslali obvestilo po elektronski pošti. Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, nam vseeno pošlji sporočilo in se bomo dogovorili drugače.

KAKO?

Prek spletne povezave nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.

Več informacij