Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

24.02.2021

Razpisa EPO in EUPIO

Gre za priložnost plačanih pripravništev v tujini. Univerza v Ljubljani po prejetih prijavah za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatk/kandidatov (pet s področja humanistike in družboslovja, pet s področja naravoslovja in tehnike).

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk/kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO)
Višina mesečnega prejemka pripravnic/pripravnikov EPO je približno 2.000 EUR bruto, predvideni začetek opravljanja pripravništva na sedežu urada v Münchnu, Nemčija je september 2021.

Po izboru EPO kot ustrezna štejejo sledeča področja:

  1. humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, družboslovna informatika, kadrovski management ipd.
  2. naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, telekomunikacije, računalništvo in informatika, biologija, živilska tehnologija, mikrobiologija, biotehnologija, farmacija, genetika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk in kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO)

Kot ustrezna študijska področja za EUIPO štejejo: pravo (predvsem pravo intelektualne lastnine); ekonomija in poslovna administracija; informacijsko-komunikacijska tehnologija: tehnična podpora strankam, podatkovna analiza, razvoj programske opreme; komunikologija; politologija in mednarodni odnosi; jezikoslovje; inženirske vede, arhitektura in logistika; upravljanje s človeškimi viri; upravljanje intelektualne lastnine in znanja.

Rok za prijavo za oba razpisa je 1. marec 2021.

Copy of Untitled (2)