Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

05.05.2021

Spletna simulacija pogajanj Sveta EU o proračunu EU po letu 2020

Študentke in študenti vabljeni na spletno simulacijo EUTOPIE, ki jo pripravlja prof. dr. Mojmir Mrak z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (UL EF). Preizkusite se v svoji pogajalski moči ter pridobite vpogled v pogajanja in odločanje v okviru Sveta EU. Za študentke in študente Univerze v Ljubljani (UL) je prijava brezplačna.

Simulacija bo potekala v času Poletne šole UL EF. Udeleženke in udeležence bo postavila pred izzive, povezane s premagovanjem nasprotujočih si stališč v pogajanjih o proračunih EU ter jih seznanila z institucionalnim okvirom, mehanizmi in dinamiko medvladnega odločanja v okviru Sveta EU in Evropskega sveta.

Kdaj? Od 28. junija do 9. julija 2021 (datumi uradnih srečanj – 28. junij, 5. julij, 7. julij in 9. julij 2021).

Kje? Simulacija bo potekala prek spleta. Udeleženci in udeleženke bodo imeli dostop prek platforme UL EF – Canvas.

Kaj? Simulacija se bo osredotočila na vsebino in postopke pogajanj Sveta EU in Evropskega sveta glede srednjeročnega proračuna EU po letu 2020, ki je sestavljen iz dveh delov – tradicionalnega večletnega finančnega okvira za obdobje 2021–2027 in novega Instrumenta EU za okrevanje.

Kako? Simulacija bo potekala v angleščini.

Kdo? Študentke in študenti partnerskih univerz zveze EUTOPIA in njene globalne mreže. Vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi in bodo upravičeni do 4 ECTS. Prijavite se do 28. maja 2021 prek POPR-a.