Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

23.09.2021

Hack4climate: Odpadna hrana

Ali veste, da je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) v letu 2019 vsak Slovenec zavrgel 67 kg hrane, od tega kar 26 kg še užitne? Več kakor polovico vse odpadne hrane v Sloveniji povzročijo gospodinjstva.

Eden dobrih načinov iskanja rešitev je zagotovo hekaton, dogodek, kjer se združujejo inovativni mladi z namenom reševanja določenega izziva in iskanja inovativnih rešitev.

V sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE bo tako v soboto, 16. oktobra, in v nedeljo, 17. oktobra, na Ljubljanskem gradu potekal prvi hekaton Hack4Climate. Nekaj več kakor 24 ur bo časa, da najdemo inovativne rešitve na področju zmanjšanja odpadne hrane v gospodinjstvih, ki je velika težava in prispeva k okoljskemu odtisu.

Skupine bodo lahko izbirale med tremi idejnimi področji:

  • ANALIZA in PRIDOBIVANJE PODATKOV: inovativne rešitve načina zbiranja in analiziranja podatkov ter pristopi k reševanju težav z odpadki v gospodinjstvu, ki lahko pripeljejo do zmanjšanja količine odpadkov v gospodinjstvu. INOVACIJA NA
  • PODROČJU LOKALNE SKUPNOSTI – TEHNOLOŠKA INOVACIJA: izvirne rešitve, ki bodo za zmanjšanje količine odpadkov v gospodinjstvu uporabile moč lokalne skupnosti in tako širše vplivala na obravnavano področje.
  • KOMUNIKACIJA in OZAVEŠČANJE: inovativne rešitve, ki prispevajo k zmanjšanju količine odpadne hrane v gospodinjstvu.

Skupinam bodo na voljo tudi mentorji, strokovnjaki z različnih področij, povezanih s hrano, ki jim bodo pri razvoju idej pomagali in svetovali. To so Lara Habič z Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije, Luka Jezeršek iz gostinstva Jezeršek, Tina Cipot iz podjetja Lidl Slovenija, dr. Aleš Kuhar iz EIT FOOD Slovenia, Eva Tisaj Žnidaršič z DragonHack-a ter dr. Ilija Gasan Osojnik Črnivec in dr. Mojca Korošec z Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Potrebne so predhodne prijave. Več informacij tudi na FB strani.