Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

17.01.2022

Delavnica HPC in FEM: Komercialna programska oprema

Tematika delavnice je uporaba komercialno dostopnih rešitev za numerične simulacije na zmogljivih superračunalnikih (HPC). Spoznali se boste s teoretičnim ozadjem, povezovanjem in delom na HPC-ju ter z uporabo komercialne programske opreme Ansys. Osredočili se boste na uporabo metode končnih elementov (FEM) ter njeno implementacijo v okolju Ansys. Pri tem boste naredili preskok na uporabo superračunalnika HPC-FS, ter se seznanili z njegovo uporabo. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima uporaba inženirskega znanja z uporabo sodobnih visoko zmogljivih računalnikov.

Delavnica se izvaja v intenzivnem trodnevnem formatu, z uporabo računske gruče HPC-FS. Tematike so predstavljene v različnih oblikah, vključno s formalnimi predavanji, praktičnimi vajami in individualnimi primeri. Po opravljeni delavnici bodo imeli udeleženci poglobljeno znanje uporabe visoko zmogljivih računalnikov za inženirske aplikacije.

Ciljna publika: Delavnica je namenjena raziskovalcem ter študentom tehničnih ved in inženirjem v podjetjih, ki jih zanima uporaba večjih računalniških virov pri numeričnih analizah.

Priporočeno predhodno znanje: osnove FEM, osnove programiranja, osnovna uporaba Linux

Več informacij in prijava na delavnico je dostopna tukaj.