Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

09.06.2022

Razpis za denarno pomoč študentom v stiski

Fundacija Študentski tolar razpisuje poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 200 do 300 EUR. Rok za predložitev vlog je 30.6.2022 oz. najkasneje do porabe sredstev. 

Razpis je namenjen vsem študentom, ki niso v delovnem razmerju in imajo v študijskem letu 2021/22:

- status študenta na višjih strokovnih šolah, ki so vpisane v Centralno evidenco udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ) ali visokošolskih zavodih, ki so vpisani v Evidenčni in analitski informacijski sistem visokega šolstva v Republiki Sloveniji (eVŠ)

- denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s tujim državljanstvom z urejenim začasnim ali stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja, hkrati izpolnjujejo še vse naslednje, ki jih morajo ob enem izpolnjevati tudi državljani RS iz prejšnjega odstavka:

- prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev 

- prosilec ima davčno številko v Republiki Sloveniji

- prosilec ni vpisan na visokošolski ali višješolski zavod iz prejšnjega odstavka kot študent na izmenjavi oz. študent na praksi

Razpis najdete tu.

 

Obenem imajo za študente v stiski, ki imajo status študenta na eni izmed lanic UL, odprte še naslednje razpise:

- subvencionirane jezikovne tečaje

- subvencionirane strokovne tečaje 

- brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog 

- brezplačne vstopnice za ogled SNG Drama Ljubljana