Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR. Če si študent se vpiši s svojo digitalno identiteto, če pa si študent brez statusa, študent druge univerze, dijak, alumni UL ali zaposleni na UL pa sledi enostavnemu registracijskemu postopku.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Če si nanj že naročen (večina študentov je), pa najprej preveri, da ti ne zahaja med neželeno pošto (se zgodi!).

17.03.2023

Štipendije Francoskega inštituta

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja več štipendij za študijsko izmenjavo v Franciji.

Rok za prijavo na vse navedene razpise je 20. april 2023.

 

Štipendije France excellence licence-master

Štipendija je namenjena dodiplomskih in magistrskim študentom. Omogoča 10-mesečno izmenjavo v Franciji, nastanitev v študentskem domu, krije tudi plačilo socialnih prispevkov in obveznega zavarovanja. Campus France štipendistom ponuja pomoč v času bivanja v Franciji. Višina štipendije je 860 € na mesec. Štipendiranje traja od septembra 2023 do junija 2024.

Več informacij

 

Doktorske štipendije France excellence

Štipendija je namenjena doktorskim študentom. Omogoča trimesečno izmenjavo v Franciji, ki mora potekati med septembrom in decembrom 2023. Štipendist se lahko nato še dvakrat odpravi na trimesečno izmenjavo v Francijo. Štipendija krije stroške socialnih prispevkov in obveznega zavarovanja. Campus France ponuja pomoč pri nastanitvi in med bivanjem, štipendist pa se lahko nastani tudi v študentskem domu, če so prosta mesta. Mesečni znesek štipendije znaša 1588 €

Več informacij

 

Štipendije za raziskovalno bivanje na visoki ravni

Štipendija je namenjena mladim raziskovalcem. Omogoča 1- do 2-mesečno bivanje v Franciji. Izmenjava mora potekati med julijem in decembrom 2023. Štipendija krije stroške socialnih prispevkov in obveznega zavarovanja. Campus France ponuja pomoč pri nastanitvi in bivanju. Mesečni znesek štipendije znaša 1704 €.

Več informacij

 

Program PROTEUS

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) sofinancira bilateralno sodelovanje in izmenjave med Slovenijo in Francijo. Na razpis se lahko prijavijo raziskovalne organizacije in raziskovalci. Prijavitelj mora izvajati raziskovalni program oziroma temeljni ali aplikativni projekt, ki ga (so)financira agencija, ali imeti odobren mednarodni projekt, ki zagotavlja temeljni vir raziskav.

Rok za prijavo na ARRS razpis je 20. april 2023 do 15.00. Dodeljena sredstva pa je treba porabiti v letih 2024 in 2025.

Več informacij