Srečanje kariernih ambasadork in ambasadorjev EUTOPIE v Ljubljani

21.07.2022

Srečanje kariernih ambasadork in ambasadorjev EUTOPIE v Ljubljani

Karierne ambasadorke in ambasadorji zveze EUTOPIA so se na zadnjem letnem sestanku prvič srečali v živo, in sicer v Ljubljani. Univerza v Ljubljani je za študentke in študente pripravila izobraževalni in kulturni program, poleg tega pa so ocenili dosedanje delo in podali predloge za izboljšave.

Študenti karierni ambasadorji EUTOPIA so izbrana skupina študentk in študentov, ki delujejo v sinergiji s Kariernimi centri svojih univerz. Prizadevajo si ustvariti evropsko mrežo zaposlitvenih priložnosti in pripravništev, ki jo širijo prek svojih in EUTOPIA družbenih omrežij. Študentkam in študentom pomagajo pri iskanju priložnosti v domačih in tujih podjetjih, na svojih univerzah pa nudijo pomoč študentkam in študentom, ki prihajajo z ostalih univerz zveze EUTOPIA. Pripravili so 31 delavnic z vsebino za lažje iskanje zaposlitve, razvijanje mehkih veščin in pripravo na življenje v tujini. Nekatere delavnice so posnete in si jih lahko ogledate na EUTOPIA YouTube kanalu.

Na drugem letnem srečanju kariernih ambasadork in ambasadorjev, 14. in 15. julija 2022 v Ljubljani, so ocenili in razmišljali o delu, ki so ga opravili pod okriljem projekta EUTOPIA2050, podali konkretne rešitve za izboljšano delo v prihodnje, se udeležili dveh kariernih delavnic in raziskovali Ljubljano. Na vodenem ogledu mesta so izvedeli marsikatero zabavno dejstvo, se povzpeli na Ljubljanski grad, kjer so uživali v razgledu, za konec pa so si ogledali umetniški in kulturni center Metelkova. Kulinarično doživetje slovenske in balkanske hrane jih je navdušilo, del svoje kulture pa so predstavili s pomočjo dobrot, ki so jih prinesli s sabo do Univerze v Ljubljani.

Dvorana_rektorjev_Workshop_2nd_CA_annual_meeting