Odprt razpis EUTOPIA-SIF za podoktorske štipendije 2022/2023

20.09.2022

Odprt razpis EUTOPIA-SIF za podoktorske štipendije 2022/2023

Univerza v Ljubljani (UL) vas skupaj s prvotnimi partnerji zveze EUTOPIA vabi k prijavi na tretji razpis EUTOPIA-SIF za podoktorske štipendije 2022/2023, ki je odlična karierna priložnost za mlade raziskovalke in raziskovalce.

Izbrani raziskovalci in raziskovalke se bodo zaposlili na eni izmed prvotnih univerz zveze EUTOPIA (Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerza v Göteborgu, Univerza v Ljubljani, Univerza Pompeu Fabra ali Univerza Warwick) in dobili odlično priložnost za raziskovalno mobilnost ter mednarodno sodelovanje.

Obsežna raziskovalna mobilnost je sestavni del štipendij z dvema obveznima obdobjema mobilnosti: na drugo univerzo članico zveze EUTOPIA (univerzo sogostiteljico) in na zunanjo akademsko ali neakademsko partnersko institucijo z namenom spodbujanja podjetništva in raziskovalnih inovacij. 
Poleg tega bodo imeli štipendisti dostop do pestrega programa usposabljanja, kariernega usmerjanja in akademskega mentorstva.

  • Popolne vloge za prijavo bo mogoče oddati do 15. decembra 2022.
  • Od 15. septembra do 6. oktobra 2022 do 13.00 (po srednjeevropskem času) bo kandidatom kot pomoč pri iskanju raziskovalne skupine gostiteljice na voljo izbirna predprijavna faza.
  • Štipendiranje se bo začelo izvajati septembra 2023.

Vse zainteresirane raziskovalke in raziskovalce vabimo k prijavi na razpis za podoktorske štipendije. Projektno prijavo lahko oddate do 15. decembra 2022, natančno časovnico in več informacij pa najdete tukaj.

sif 3