Odprte prijave na drugo Evropsko študentsko skupščino

01.12.2022

Odprte prijave na drugo Evropsko študentsko skupščino

Si želite sodelovanja in debatiranja s študentkami in študenti iz različnih evropskih držav, ozadji, področji in stopenj študija? Prijavite se in postanite del Evropske študentske skupščine!

Evropska študentska skupščina je eden ključnih projektov Evropskega združenja univerz (European Univiersities Community - EUC) in vsako leto združuje več kot dvesto študentk in študentov iz vseh zvez evropskih univerz. Študentke in študenti Univerze v Ljubljani se lahko skupščini pridružite kot del zveze EUTOPIA. Namen skupščine je razprava o perečih temah današnjega časa in priprava relevantnih priporočil za ključne deležnike in odločevalce.

Študenti in študentke lahko sodelujete v enem od desetih panelov na teme digitalnega prehoda, okolja, zunanje politike ipd. S kolegicami in kolegi z drugih univerz pripravite priporočila, priprava pa poteka v obliki srečanj na daljavo, ki se sklenejo s tridnevnim srečanjem v Evropskem parlamentu v Strasbourgu. Več o skupščini si lahko preberete tukaj. Do 4. decembra 2022 se lahko prijavite tukaj.

European_Student_Assembly_visual_3