Mattia Bellotti imenovan za novega generalnega sekretarja zveze EUTOPIA

28.02.2023

Mattia Bellotti imenovan za novega generalnega sekretarja zveze EUTOPIA

Kot koordinator bo Bellotti podpiral skupno delo v desetih državah ter vodil Zvezo EUTOPIA in njena prizadevanja za oblikovanje tesnejših sodelovanj in povezovanj med partnerskimi univerzami.  

Bellotti ima bogate izkušnje in znanje s področja evropskih zadev. Prizadeval si bo, da Zveza EUTOPIA ostane ključen akter pri oblikovanju prihodnosti evropskih univerz, kar bo omogočilo tesno sodelovanje z desetimi univerzami članicami, Evropsko komisijo in drugimi ključnimi deležniki, zainteresiranimi za naslavljanje najnujnejših izzivov pobude Evropske univerze. 

"V evropski Zvezi EUTOPIA z veseljem pozdravljamo Mattio Bellottija kot našega novega generalnega sekretarja," je dejala Tiziana Lippiello, predsednica Zveze EUTOPIA in rektorica Univerze Ca' Foscari v Benetkah. "Prepričani smo, da bo s svojimi izkušnjami in globokim razumevanjem evropskega visokošolskega prostora, zagotovil vodenje in vizijo, ki sta potrebna, da EUTOPIA doseže svoje cilje." 

Bellottijevo imenovanje prihaja v času, ko si zveza še naprej prizadeva za doseganje povezovanj med partnerji v novi fazi projekta, imenovanega EUTOPIA MORE (2022–2026). Bellottijevo delo bo tako ključnega pomena pri spodbujanju teh prizadevanj in potrjevanju EUTOPIE kot pomembnega glasu za Evropsko komisijo in globalno prizorišče.  

"V čast in veselje mi je, da se lahko pridružim evropski univerzitetni Zvezi EUTOPIA kot njen novi generalni sekretar,"  je dejal Bellotti. "Zelo se veselim poti, ki je pred mano, in povezovanja z ekipami, ki delujejo na posameznih partnerskih univerzah. V tem ambicioznem zavezništvu bo sodelovanje ključno pri doseganju našega cilja – oblikovanja svetle prihodnosti za EUTOPIO." 

Univerza v Ljubljani Mattiju Bellotiju čestita za imenovanje in mu želi uspešen mandat.