Transnacionalna učna skupnost UL v okviru Zveze EUTOPIA vabi na osrednji dogodek: Pravna zgodovina

06.03.2023

Transnacionalna učna skupnost UL v okviru Zveze EUTOPIA vabi na osrednji dogodek: Pravna zgodovina

Vljudno vabljeni na osrednji dogodek v organizaciji ljubljanskega dela transnacionalne učne skupnosti, Pravna zgodovina (CoLeCo/ learning  community  Legal history), pilotnega projekta univerzitetne zveze EUTOPIA. V obliki študentske konference bo potekal v petek, 10. marca, v modri predavalnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Letošnja krovna tema je »Delovne migracije v pravni zgodovini«.

V EUTOPIA Učni skupnosti na področju pravne zgodovine študentke in študenti iz različnih evropskih držav sodelujejo pri skupnih temah z uporabo metod aktivnega učenja. Individualno in kolektivno delajo na študiji primera, ki je povezana s temo pravic manjšin. Temo proučujejo z vidika pravne zgodovine (tj. vloga prava pri obravnavi manjšin in vpliv manjšin na naše razmišljanje v pravnih kategorijah).

V sklopu te učne skupnosti organizirajo tudi srečanja, na katerih se fizično združijo vse institucije po intenzivnem spletnem sodelovanju. Na tokratnem dogodku, ki ga organizira Univerza v Ljubljani, sodelujejo študentke in študenti pravne zgodovine iz Francije (Univerza Pariz Cergy), Združenega kraljestva (Univerza Warwick), Belgije (Vrije Univerza) in Portugalske (Univerza Nova iz Lizbone). Študenti z Univerze v Ljubljani, ki bodo nastopili, so Kristjan Krapež, Vid Lobnik, Aljoša Kalacanović, Ajra Šišernik, Flora Hawlina, Luka Držić in Lovro Čeh Brežnik. Na konferenci bosta sodelovala tudi zunanja strokovnjaka: zgodovinar dr. Danijel Grafenauer (Inštitut za narodnostna vprašanja) in zgodovinar prof. dr. Aleksej Kalc (Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU).

Študentke in študenti bodo v Ljubljani predstavljali delovne osnutke svojih izbranih podtem z namenom, da od svojih kolegic in kolegov, pa tudi mentorjev  in mentoric ter zunanjih ekspertov v sklopu petkovih diskusij in neformalnega druženja na strokovni ekskurziji pridobijo povratne odzive za svoje nadaljnje delo. To se je lani zaključilo s spletno razstavo, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Pridružite se študentski konferenci 10. marca na Pravni fakulteti (modra dvorana). Celoten program je dostopen tukaj.

2023_03_03_CLC Legal history