Odprte priložnosti

Odprte priložnosti

 

EUTOPIA teden v Ljubljani

Univerza v Ljubljani bo med 21. in 25. novembrom gostila teden zveze EUTOPIA. Pripravili smo pester program za študentke in študente, raziskovalke in raziskovalce, profesorice in profesorje, druge akademike in ostale ključne članice in člane zveze EUTOPIA. Število mest za posamezne dogodke je omejeno, zato se nanje pravočasno registrirajte.

EUTOPIAweek22_novicaSLO

 


Študentski možganski trust (EUSTT) – platforma za izmenjavo mnenj in razvijanje idej

Trust vodi zelo raznolika skupina študentk, študentov in raziskovalk, raziskovalcev, ki lahko v okviru možganskega trusta objavljajo svoja dela in priporočila. Poleg tega ponuja usposabljanje za pridobivanje različnih veščin, ki omogočajo vključevanje študentske skupnosti v postopke oblikovanja politik in odločanja o njih, ter s tem pozitivno vplivanje v družbi.

logo-min


Potrdilo o internacionalizaciji zveze EUTOPIA (EUCI)

spodbuja in nagrajuje mednarodno učenje študentk in študentov. Če ste registrirani študent ali študentka na eni od desetih univerz v zvezi EUTOPIA, lahko pridobite to potrdilo in s tem uradno priznanje za svoje mednarodne izkušnje in kompetence.

Pretekle priložnosti

Delavnice kariernih ambasadorjev:


Odprti izziv za inovacije (The Open Innovation Challenge)


Poletne in zimske šole partnerskih univerz zveze EUTOPIA:


Hekaton v Göteborgu (odprti izziv za inovacije)

združuje študentke in študente iz različnih strok s šestih partnerskih univerz v intenzivnih delavnicah skupaj z naročniki. Potekala bo od 23. do 25. februarja 2022.


Štipendije za dodiplomsko raziskovanje EUTOPIA (EURSS)

so odlična priložnost za vodenje mednarodnega raziskovalnega projekta. Razvili boste dragocene veščine in karierne možnosti. Rok za prijavo: 28. 2. 2022.


TEAMWORK – rok za prijavo 31. marec 2022

EUTOPIA TeamWork 2022 združuje multidisciplinarno in multiuniverzitetno ekipo do osmih študentk, študentov z univerz zveze EUTOPIA, ki štiri tedne poleti opravljajo plačano poletno prakso s krajšim delovnim časom na projektu organizacije.


Delavnice z Zahodnim Balkanom

5. virtualna delavnica z Zahodnim Balkanom, z naslovom »Na poti k vključujočim univerzam« je potekala 11. – 12. aprila 2022. Več informacij in prijava: TUKAJ.

WBWS5_banner_save the date_slo


Študentska konferenca BeEUTOPIAn

bo potekala 25. in 26. aprila 2022 v Bruslju in preko spleta. Več o dogodku si preberite TUKAJ.


Študentski individualni raziskovalni projekt - ŠIRP

Študentski individualni raziskovalni projekt ti omogoča pripravo raziskovalnega projekta in financira 7–30 dnevno mobilnost na eni od univerz Zveze EUTOPIA. Na razpis se lahko prijavijo študentke in študentje prve in druge stopnje, ki jih zanima priprava in izvedba individualnega raziskovalnega projekta skupaj z eno od članic zveze EUTOPIA. Ne zamudite prijav za študijsko leto 2022/23.


Mednarodna konferenca o dodiplomskem raziskovanju (ICUR)

je dvodnevna akademska konferenca, ki prikazuje najboljše dodiplomske raziskave z vsega sveta. Letos bo potekala 27. – 29. septembra.


Poletne šole zveze EUTOPIA

Vsako leto partnerske univerze zveze EUTOPIA ponudijo številne poletne in zimske šole, ki so pogosto na voljo mednarodnim študentom. V nadaljevanju je stran s povzetki o posameznih poletnih šolah, ki so trenutno na voljo študentom in študentkam ter skupnosti zveze EUTOPIA. 

Oglejte si jih in se prijavite tukaj.