Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

Prijava začasnega prebivališča

Državljani druge države članice Evropskega gospodarskega prostora (EGP) lahko vstopajo v Republiko Slovenijo z veljavno osebno izkaznico ali veljavnim potnim listom in ne potrebujejo vizuma ali dovoljenja za prebivanje. Ugodnejša ureditev za vstop in bivanje pri nas velja tudi za družinske člane državljanov EGP. Več informacij za prijavo in odjavo začasnega prebivališča preberite na portalu eUprava.

Državljani tretjih držav morajo pred vstopom na diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije v tujini pridobiti vizum ali dovoljenje za prebivanje.

Informacije v slovenskem jeziku so dostopne na: https://infotujci.si/drzavljani-tretjih-drzav/dovoljenje-za-zacasno-prebivanje/ in v angleškem jeziku na: https://infotujci.si/en/third-country-nationals/temporary-residence-permit/.

Osnovne informacije so na voljo tudi na strani Study in Slovenia: https://studyinslovenia.si/live/visa-and-residence-permit/.

amsterdam-4167026_1280