Prijavi se v POPR!

Za prijavo na dogodke in svetovanja ter za brskanje po najnovejših prostih delovnih mestih se vpiši v portal POPR.

Ne spreglej naših e-novic

Da ti ne bo ušel noben dogodek ali dobra karierna priložnost, se prijavi na naš e-novičnik. Ne pozabi preveriti, ali je zašel med neželeno pošto (se zgodi!).

Spoznaj se

Preden se dokončno odločite za določen študij ali poklic, morate ugotoviti, kaj vas zanima, v čem ste dobri, v čem slabi. To najlažje storite tako, da skušate spoznati samega sebe, svoje sposobnosti in lastnosti, interese, vrednote in motive, ki jih cenite in si prizadevate, da jih uresničujete v vsakdanjem življenju in pri delu. Vrednote vplivajo na to, kaj vas motivira, osrečuje pri delu.

Kakovostna samoocena obravnava pregled vaših vrednost, interesov, osebnostnih lastnostih, sposobnosti, kar lahko preverite s pomočjo različnih vprašalnikov, orodij in pristopov, ki vam lahko pomagajo pri sprejemanju odločitev in so dostopni tudi na spletu. Na tem mestu bi vas želeli opomniti, da rezultate spletnih vprašalnikov jemljite zgolj kot izhodišče za nadaljnje razmišljanje in pogovor o karieri, nikakor pa rezultati niso namenjeni strogemu opredeljevanju, kdo smo (»predalčkanje«), ker se dimenzije pojavijo pri vseh, razlika je le v tem, da nekatera(e) dimenzija(e) bolj prevladujejo in nas na nek način opredeljujejo.

Za vas smo pripravili nabor koristnih prispevkov, nasvetov, kako se lotiti samoocene, hkrati pa vas vabimo, da se udeležite delavnice ali se naročite na svetovanje pri vašem kariernem svetovalcu.

Studenti_spoznaj se